AcasăManaguaFacebook a eliminat 1.000 de conturi false coordonate de Guvernul nicaraguan

Facebook a eliminat 1.000 de conturi false coordonate de Guvernul nicaraguan

-

Compania din spatele platformei Facebook şi a aplicaţiei Instagram a eliminat mai mult de 1.000 de conturi false din Nicaragua, despre care afirmă că făceau parte din campania susţinută, de dezinformare, a Guvernului. Anunţul a fost făcut cu mai puţin de o săptămână înainte ca preşedintele să candideze pentru a fi reales.
Investigatorii de la compania mamă a Facebook şi Instagram, Meta, a comunicat că ceea ce au descoperit în Nicaragua este o operaţiune a Guvernului. Printre cei care controlau conturile false, se numărau angajaţi ai companiei care reglementează telecomunicaţiile, de la institutul de securitate socială şi de la Curtea Supremă.
Aparent, campania de dezinformare a început cu trei ani în urmă, în încercarea de a denigra opoziţia. Aceasta s-a extins către alte platforme, printre care TikTok şi Twitter. Încercarea preşedintelui Ortega, de a obţine al patrulea mandat consecutiv, a fost marcată de închiderea liderilor opoziţiei, a jurnaliştilor si a criticilor Guvernului. Statele Unite au descris alegerile drept o mascaradă.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

Descoperă mai multe la Nicaragua ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura